NYHETER for 2017.

For tidligere år, se pekere under streken. Klikk bildene for å få se større bilder, med kommentarer.


NYHETSARKIV 2016 NYHETSARKIV 2015 NYHETSARKIV 2014 NYHETSARKIV 2013 - NYHETSARKIV 2012 - NYHETSARKIV 2011 - NYHETSARKIV 2010 - NYHETSARKIV 2009 - NYHETSARKIV 2008 - NYHETSARKIV 2007 - NYHETSARKIV 2006 - NYHETSARKIV 2005

31.12.2017 Godt nyttår

foto av nyttårskort

Jan Fred Paasche, leder av Yrjar Heimbygdslag, har sendt oss et nyttårsønske om et «fredelig år i 2018. Takk for vel utført dugnad i året som vi er i ferd med å legge bak oss, og vel møtt til et kreativt og aktivt nytt år, til det beste for Yrjar Heimbygdslag.»

16.12.2017 God jul

foto av julekort

Vi som til daglig sysler med Yrjar Heimbygdslag ønsker dere alle, og oss selv, ei riktig fredfull julehelg. Vi sender samme hilsen til våre samarbeidspartnere og til alle dere som har gitt oss -, lånt oss -, eller tipset oss - om noe, det være gjenstander, fotografier, protokoller eller annet arkivmateriale.

La oss samtidig ytre et nyttårsønske: «Verv et nytt medlem til historielagsbevegelsen, historierørsla»! For 2018 er kostnaden for medlemsskap i Yrjar Heimbygdslag 300 kroner. Da er medlemsbladet med to nummer årlig, inkludert. Vi har bankkonto 4290 38 39524 og merk betalingen «Nytt medlem». Husk full postadresse og gjerne epostadresse også, vi kan spare penger med elektronisk post. Kanskje også du kan bli medlem?

God Jul

13.12.2017 Bruksanvisning i pløying

foto av albumer

Vi fikk forleden et hefte som fulgte med et Ferguson traktorkjøp i 1953 til gården Indre Ottersbo. Heftet er på 19 sider og du finner det under menyvalget «Håndbøker, kataloger» fra hovedmenyen. Klikk pekeren, hyperkoplingen, som kommer opp i lista over det som er skannet fra arkivet.

9.12.2017 Albumer

foto av albumer

Vi får lånt fotografier som blir digitalisert. Siste tilfang var for noen dager siden to fotoalbumer med fotografier som ble gitt til arkivet. Mange av fotoene var navnsatt, navn var skrevet i albumbladene ved siden av fotoet. Dette gjorde vår jobb mye enklere.

Så i dag fikk vi låne et album, også med mange foto. Innholdet til alle tre albumene er ferdig skannet og 218 fotografier er tilført samlingen.

9.12.2017 Protokoller

foto av protokoll

Tenk at det enda finnes protokoller som finner veien til vårt ganske brannsikre arkiv. Ikke før var desember funnet fram på almanakken og kalenderen før 15 protokoller og et hefte om Partisanmarsjen ble båret inn.

Tilfanget denne gang var 5 protokoller fra Beian Idrettslag, 7 protokoller fra Idrettslaget Yrjar og 3 protokoller fra Uthaug idrettslag. Alle disse var samlet i Yrjarheim. I tillegg var en protokoll fra Beian idrettslag tidligere kopiert med en fargekopimaskin, kopiene ble lånt oss og digitalisert, slik ble det totale antall protokoller denne gang 16 stykker.

Klikk menyvalget «Arkiv og skannet materiale» og naviger fra undermenyen som kommer opp.

4.12.2017 Nytt styremøtereferat

foto av klubbe

Dere finner nytt styremøtereferat fra pekeren nederst på hovedsiden vår.

4.12.2017 Møllkula Nr. 2-2017

foto av blad

foto av bladMøllkula er underveis! De første medlemmer har funnet bladet i postkassen i dag, dere andre vil få sine blad i løpet av uka.

Tilgi oss for å bringe økonomi inn i enetalen med dere. Medlemskontingentinnkrevingen for 2018 står for tur, vi krever av hver og en, 300 kroner. Men tenk da på at laging, trykking og fremsending av dette bladet utgjør omlag 210 kroner per år. Da er tilblivelse med skriving og utforming gratis. Selv ombringelsen blir innen vårt arbeidsområde utført via dugnad og det reduserer kostnadene betraktelig. Så vi har ingen kvaler med å kreve 300 kroner og sitte igjen med 90 av disse til driften av laget.

Dette var et sidesprang, det vi skulle fortelle var at fra i år skal vi sende ut kontingentkravet via epost til dere som har oppgitt en slik adresse. Blanketten blir da, om dere velger å ta ut en papirkopi, en kvit blankett, ikke i farger som tidligere. Husk bare å føye til medlemsnummer eller navnet til betalingen, så vet vi hvem pengene kommer fra.

4.12.2017 Juledager på Austrått

foto av arbeider

foto av arbeiderJuledager på Austrått gård i første adventshelg og vi var der. Det var mange andre utstillere også, foruten publikum som ikke lot vind og regn holde seg borte.

For Yrjar Heimbygdslag ble det ei storhelg, godt salg av hovedproduktet, smørfisk, men også den siste boka, «Musikkhistorie», ble solgt og opplaget minker! Enda kan du sikre deg en flott julegave med denne rikholdige boka.

Loddsalg ble det også og vi toppet det hele med bildeinformasjon om lagets arbeidsoppgaver på lørdag, mens vi brukte hele søndagen til å vise de fotografiene vi har skannet fra et av lagets medlemmer. Hun var selv til stede og hjalp til, derfor kunne vi med hennes tillatelse, vise alle bildene hennes.

Vi må heller ikke glemme at fire medlemmer kom til, tre av dem hadde tatt en kortere eller lengre pause i medlemsskapet, velkommen og velkommen tilbake! Den siste hilsen går også til alle dere som besøkte utstillingen vår, til handel eller prat.

25.11.2017 Bordkniv

foto av kniv

Hvem kan ha lagt igjen en bordkniv i kjøkkenet på Tinden? Du skal få den igjen. Kniven befinner seg nå på lagsrommet, Austrått gård.

21.11.2017 Juleavslutning

foto av kort

foto av kortTirsdag kveld kl. 18 benket 13 kvinner seg langs langbordet i stua på husmannsplassen Tinden. Det var avslutning på sesongen for «Avstressingslaget» med god mat og julestemning. Alle deltakerne bidro med litt medbragt mat unntatt to kvinner som heller dekket bord og ryddet bort etterpå. En av dugnadsmennene sørget for hugging av ved og opptenning allerede kl 1530. Det var minus fire grader ute og litt i overkant av ti grader inne da gjestene ankom. Heldigvis var alle godt kledd. Yrjar Heimbygdslags representant i arrangørgruppen på to, laget og plasserte et kort på hver tallerken som en hilsen hvor hun takket for laget og den store støtten denne gruppen tilfører oss gjennom sesongen.

26.10.2017 Selvbinder

foto av selvbinder

foto av selvbinderNå har vi to selvbindere i magasinet, ferdig restaurert for fremvising til publikum. Denne siste har i stedet for ei vinne, en stavhaspel for tilrettelegging av kornets strå foran kuttekniven, under høsting. Mot oss er draget som benyttes til transport. Under skjæring av kornets strå dras selvbinderen nitti grader mot høyre, illustrert av kjøreren, her demonstrert av Odd Jøssing. Det store hjulet foran ham roterte og trestavene la kornstrået til rette for slåmaskinknivene.

Selvbinderen ble kjørt på låvens tredje etasje og kan der sees av publikum.

22.10.2017 Slåtter

foto av Bernt Gjelvold

foto av Erling HaarbergEtter at Yrjar Heimbygdslag digitaliserte den håndskrevne notesamlingen etter Johan Haarberg, som sønnen Erling Haarberg plasserte i arkivet, har Bernt Gjelvold bearbeidet materialet. Han har så langt brukt ett år på dette. Denne søndagen, i Røstaad ungdomshus, spilte han mange av melodiene, slåttene, for tilhørerne. Flesteparten av utvalget var knyttet til andre spillemenn i Ørland, som kilder og brukere. Notene er skrevet for fiolin og er derfor ikke harmonisert. Dette har Bernt Gjelvold selv tilføyd slåttene han spilte på sitt harmonium. Hva som senere kan gjøres med de 888 notebladene er ikke bestemt, musikkinteresserte kan kanskje ha ideer til publisering og benyttelse, økonomer til finansiering, uansett må produktet være utformet i henhold til givers tanker og ønsker.

30.9.2017 Melkvognsamtale

foto av samtale

Ideen og teksten til denne samtalen i melkvogna under 40-årsjubileet til Yrjar Heimbygdslag er skrevet av Karl Erik Sørensen. Til deg som ikke deltok på jubileet denne gang, så ligger teksten under kapittel «Beretninger» i menyen til venstre, eller klikk på hyperkoplingen nedenfor.

Beretninger.

30.9.2017 Jubileum

foto av jubileum foto av jubileum

40-årsjubileet til Yrjar Heimbygdslag ble avviklet på nordlåven i dag. Med oppstart klokken 1300 og en utetemperatur på 14 grader celsius kom vi fint gjennom programmet uten frostskader. Lederen, Jan Fred Paasche, ønsket velkommen. Umiddelbart ble lapskaus fortært før sang gledet gjestene, først allsang og dernest stev av Eva Garli, før måltidet ble avsluttet med kaffe og kaker. Lagets historie ble fortalt i form av «bokbad», i panelet var Daniel Johansen og Harald Røstad. Daniel Johansen spilte også inn gjester som var delaktige i hendelser, slike som Terje Sørensen som forfatter til tre bøker. Avslutningsvis fikk gjestene tilbud om omvisning i lokalene Yrjar Heimbygdslag disponerer på Austrått gård.

29.9.2017 Gave

foto av gavesjekk

I anledning 40-årsjubileet har Ørland kommune gitt Yrjar Heimbygdslag en gavesjekk på 10 000 kroner. Det var varaordfører Finn Olav Odde og kommunikasjonsrådgiver Skjalg Ledang som overleverte gaven, kvelden før markeringen. Jan Fred Paasche takket og antydet at pengene ville gå med til installasjon av belysning på nordlåven, et dyptfølt ønske i mørke vinterdager.

Vi retter en stor takk til Ørland kommune for denne gaven!

19.9.2017 Hva er dette? Forandret 9.12.2017.

foto av uidentifisert gjenstand

Vi vet ikke hva dette er og stiller derfor spørsmålet: Har gjenstanden her et navn og hva var den brukt til? Den største boksen har ei linse i enden og fokus ligger på motsatt ende. Den minste boksen er også åpen i en ende og har et matt glass i motsatt ende. Den minste boksen kan plasseres inn i den største boksen. Send oss alle opplysninger du kan ha om denne gjenstanden, benytt post hos yrjarheimbygdslag.no, erstatt «hos» og mellomrom med en «@» før sending. Slik kan vi unngå litt SPAM.

To lærere har fortalt at boksen ble benyttet til å demonstrere et øyes funksjon. Heller enn å endre et øyes fokus ved å knumme øyehinnen, flyttes linsen i kassen frem og tilbake og dermed endre fokuspunktet.

16.9.2017 Henting av landbruksredskaper

foto av selvbinder foto av traktorer foto av sommerfjøs

I dag måtte lang traktorhenger tas i bruk for å frakte tre maskiner til verkstedet på Austrått. Først ble en selvbinder , stavhaspel, fraktet innover, dernest to traktorer. Alt ble gitt fra en og samme familie, men eid av tre menn.
En stor takk til alle tre giverne!

10.9.2017 Tilfang tekstiler

foto av mellomverk

Flytting av bosted innebærer oftest opprydding, sortering og fjerning av noen eiendeler. Enkelte ting blir vi tilbudt å ta vare på. Denne gang fikk vi mellom annet tekstiler, hele 78 registreringskort er ført, gjenstandene er fotografert og bare plassering i magasinet gjenstår. Volumet blir heldigvis ikke overveldende, det var mest duker og sengetøy, slikt som lar seg pakke ned i esker. 14 mellomverk var med, fjernet fra utslitte putevar, foruten de hele varene (trekkene) med mellomverk inntakt. Kanskje kan de som interesserer seg for heklemønstre finne noe her. Takk til giver!

8.9.2017 Jubileum

foto av symbol

Yrjar Heimbygdslag vil markere at vi har eksistert i 40 år. Det gjør vi ved å invitere medlemmer, og andre gjester, til en sammenkomst lørdag 30. september klokken 1300. Dere blir geleidet opp til 3. etasje i fjøsets nordre vinkel. Her er verken belysning eller oppvarming, så vi håper på litt sol på taket og at dere er fornuftig kledd. Invitasjon på papir er underveis.

8.9.2017 Kryptert nettside

foto av symbol

HTTPS. Yrjar Heimbygdslags nettsider er nå aktivert for kryptert tilkobling mellom webserveren vår og nettleseren din. Det bør sikre en tryggere overføring av informasjon hjem til deg. Om ikke nettleseren din åpner denne krypterte forbindelsen med en gang kan du tvinge den til det ved å skrive i adresselinjen: https://www.yrjarheimbygdslag.no. Du skal da få et grønt symbol av noe slag, alt etter hvilken nettleser du benytter.

21.8.2017 Nytt styremøtereferat

foto av klubbe

Dere finner nytt styremøtereferat fra mai via pekeren nederst til venstre på hovedsiden vår.

17.8.2017 Mandagsmøter

foto av møtedeltakere

Sommeren er på tampen og vi starter opp igjen med mandagsmøter. Første samling blir 4. september. Du som deltaker kan påvirke tema under møtene. Vi har kommet et stykke i serien matrikkelgårdene i Ørland, men vi fletter inn andre tema innimellom, som denne gangen i februar 2016, da var emnet broderi, i noe av samtalene.

17.8.2017 Hollender

foto av høyvender

For en måned siden fortalte vi om høyvenderen som hadde vært lagret i 27 år før den kom frem i lyset og ble pusset opp. Nå har enda en høyvender funnet veien til vår samling, denne gang fra gamle Nes kommune, nå Bjugn kommune, og om litt fra våre sammensveisete kommuner. Det gledelige er at Odd Jøssing har demontert venderen og er i gang med fjerning av rust. Nå prøver han å remontere noen tinner som har slitt seg fra ene hjulet. Denne blir klar til bygdadagene, om noen dager. Høyvenderen er fra Holland, den vestre delen i Nederland.

13.8.2017 Portrettfotografier

foto av fotografi

I dag avsluttet web-master et stort revisjonsarbeid av hjemmesidene som omhandler portrettfotografier i arkivet. På samme måte som for prospektkortene er nå portrettfotografiene samlet i grupper, så langt i fire grupper. Du finner dem fra hovedmenyen «Fotografier» og undermeny «Portretter, oversikt».

Skulle du ha røtter i Stoksund og spesielt Herfjord, ber vi deg se på gruppe 4. Kanskje er alle bildene i den gruppen fra Stoksund og omegn?

17.7.2017 Høyvender

foto av høyvenderHøyvenderen kom til Yrjar Heimbygdslag i 1990, registrert som YHL 2913 og giver var Arnljot Lund på gården Ytre Uthaug. Den var så stor at i kjødselskjelleren, det som nå er publikumsrommet i magasinet, var det ikke plass. Derfor har denne redskapen vært «bortgjemt» på låven, i fjernlageret der. Nå er den funnet fram og arbeidsmaurene, Johan Martin Thoresen, Harald Røstad og Odd Jøssing har fjernet rust og oljet den. Nå blir venderen plassert på den øverste etasjen, på det nye gulvet, på låven. Vi håper det gis mulighet for publikum å komme hit, om ikke så lenge.

3.7.2017 Spredning av land

foto av landkasse foto av landkasse

I 1990 fikk vi ei bikkvogn fra Ole Eriksen på Rønne, den ble registrert som YHL 2942. I 2016 fikk vi fra Erling Albrigtsen på Hovde en landkasse, den fikk registreringsnummer YHL11319. For de uinnvidde er dette en tidlig transportmetode av viktig gjødsel, av en flytende substans, rik på nitrogen og sporstoffer. Land er navnet på urin fra husdyrene, først og fremst storfe, der urin og avføring ble holdt atskilt i hver sine beholdere i kjelleren under fjøset. Landet ble kjørt ut og spredt utover fra våren og i hele vekstsessongen, helst mens det regnet for ikke å svi avlingen. Nå er ei vogn og transportkassen paret og blir vist fram i magasinets toppetasje.

19.6.2017 Møllkula

foto av Møllkula

Årets første utgivelse av Møllkula er i rute. I dag fikk alle medlemmene sine navnelapper påklistret baksiden og hvis Posten Norge og våre lokale ombringere finner fram til dere, er et blad med spennende lesestoff på bordet om «et par dager». Klikk her for baksiden og innholdsfortegnelsen.

Redaktøren av dette bladet forteller at ikke alle artiklene fikk plass denne gang, dermed er reiregget på plass for desemberutgaven. Skulle du sitte på en tekst, uansett om hva, send den til et av de to samarbeidene historielag om Møllkula, Skulle teksten være for lang blir den delt opp, eller den kan havne som en beretning på nettsiden til Yrjar Heimbygdslag. Blås liv i datamaskinen din og skriv i vei, alternativt fyll opp blekkhuset og kvess fjærpennen, (her skulle et smilefjæs vært plassert!).

Skulle du ikke motta Møllkula? Kanskje du har falt ut som medlem, ta kontakt med oss på post(hos)yrjarheimbygdslag.no, bytt ut (hos) med en «@» ved sending og etterlys bladet, vi kan alle gjøre feil.

10.6.2017 Hårkam

foto av hårkam

Vi har fått en pose med flere hårkammer, hele 18 stykker pluss to hårspenner. Etter vask av kammene i kuldeslått vann ble tre av dem ganske deformert. Hensikten var å fjerne hudfett og smuss og derfor ble Zalo oppvaskmiddel tilsatt under oppbløting og vask. Kammene består av kunststoff, noen kammer til å gre håret med har ordet NYLON innstøpt, men pyntekammene er uten indikasjon av materiale. Kjenner noen til dette? Hva skal vi kalle «pyntekammer», kammer som stabiliserte hår og knuter i nakken i motsetning til kammer til å gre håret med? Tilfanget vil bli plassert under «Smykker» og «Frisør og hårstell» under menyen «Yrkesrelaterte gjenstander».

1.6.2017 Transport til låven

foto av transport

Johan Martin Thoresen er ikke rådvill. En oppusset Herkules potetopptaker skal tilbake på låven til magasinering, da hadde det vært kjekt med frontlesser. Men konekasse, her «konebrett» gjør nesten samme nytte, bare transporten er reipet godt fast. Det var ikke alltid kona som satt bak traktoren i en tilsvarende platt med karmer. Hadde en ikke bil og hesten var byttet ut med traktor, var dette raskere enn å gå.

30.5.2017 Museumsnaustet

foto av naustet

foto av naustetDa er vi i gang med restaurering av endeveggen på museumsnaustet på Uthaug. Snekkeringen besørges av Odd Jøssing, Harald Røstad, Ivar Hopen og Jan Fred Paasche. Malingen tar Anne Marit Sannan seg av. Hovedgrunnen for arbeidet er å montere en vindsperre og dermed hindre inntrengning av jord og snø på utstillingen. Den gamle kledningen var morken og lot seg ikke montere på nytt.
Bildet til høyre viser situasjonen i dag, svala er nymalt mot fotografen, men ligger i skygge og synes derfor dårlig.

29.5.2017 Nytt styremøtereferat

foto av klubbe

Dere finner nytt styremøtereferat fra pekeren nederst på hovedsiden vår.

28.5.2017 Guriannadag

foto av publikum

I dag kom over 50 personer til Guriannastua og opplevde dette spesielle stedet. Daniel Johansen kåserte om fattigforsorg opp gjennom historien og stanset ved det nye lovverket om emnet fra 1900, den loven som gjaldt da Gurianna Husby måtte ha hjelp for seg og sine barn. Vi ser at til tross for et mer liberalt lovverk var de som var satt til å forvalte hjelpen, fortsatt i sin tankegang, delvis bundet til det gamle lovverket. Dagens mennesker kan ha godt av å møtes og reflektere over tiden for bare 100 år siden.

25.5.2017 Nytt kapittel

foto av frimerker

I dag har vi opprettet et nytt kapittel på vevsida vår, under «gjenstander». Det nye heter «Samleting». Foranledningen var at vi fikk en album med festtelegram, innbundet til bok og flere effekter fra en frimerkesamler. Det manglet bare en pinsett, trekkpapir og taggemåler, for så hadde en frimerkesamlers utstyr vært komplett.

19.5.2017 Nye gaver

foto av duker

I løpet av mai måned har vi fått duker og kjøkkenredskaper, hjelpemidler fra en nedlagt butikk og frimerker, frimerkene var både i album og løse pluss en beholder med avklipp. Dette er mer myke ting enn dem vi har omtalt tidligere i år. Det morsomme er at de myke tingene kom fra en mann, vi kvitterer med: «TAKK!»

19.5.2017 Låvegulv

foto av låve

foto av låvegulvfoto av låvegulvLitt dristig å si det, men: «Ferdig!».

16.5.2017 Sjitvogn

foto av hefte

«Sol ute - sol inne - ...», var det enda så vel! Mens vårdagen utafor er opplyst er det dunkelt inne i verkstedet. Her samler Johan Martin Thoresen delene til denne gjødselvogna og remonterer alle bevegelige deler. Delene har vært rustpusset, en for en, oljet og malt og skal nå bli til den «Nauma» gjødselspreder den en gang var. Mens snekkeringen foregikk på låven har denne mannen arbeidet ufortrødent med dette viktige restaureringsarbeidet, men han innrømmer at det er til tider er ensomt i verkstedet. Klikk det lille bildet og les vår etterlysning.

12.5.2017 Nye nettsider

foto av hefte

Etter denne nettsiden å bedømme er det stille i YHL, men faktum er at travle tider gjør at denne info-siden er blitt neglisjert.

I dag ble siste panelbord festen til en vegg på Austråttlåven, dette for å hindre fall fra den høyden det nye gulvet har og som tre medlemmer har montert. Bilder skal komme, de må bare knipses først.

I kapittel «Beretninger» finner dere nå øverst en tekst med historien om Brekstad havn, skrevet av Terje Sørensen. Samme sted er en artikkel om skuronn, den var tidligere plassert under landbruksredskaper, men er nå kommet hit.

I kapittel «Håndbøker, kataloger» finner dere en varekatalog med «Svenska jordbruksmaskiner, Kullberg & Co A.B. Katrineholm», av 1915. Her kan du kanskje finne opphavet til noen jordbruksredskaper du har stående, hele 120 sider med tegninger og tekst.

29.4.2017 Prospektkort

foto av fotografi

I dag avsluttet han vi kaller web-master et stort revisjonsarbeid av hjemmesidene våre, eller skulle vi skrevet web-sidene våre, for å holde oss til Donald sitt fagspråk?

Dere som tidligere har funnet prospektkort under menyvalget «Landskapsbilder og prospektkort» må nå senke blikket noe og lete opp bokstaven «P» og menyvalget «Prospektkort og landskapsfoto» fra hovedmenyen «Fotografier». I tillegg er alle de hittil 880 kortene delt opp i grupper på 200 kort, dette for å få en raskere nedlasting. Det betyr bare at dere må innom en mellomstasjon hvor hver «200-kort-gruppe» er benevnt 1. gruppe, 2. gruppe, osv. Fotoet som illustrerer denne teksten er foto med nummer YHL F 191 og er første foto i gruppe en. «Happy reading!»

28.4.2017 Gavetildeling

foto av plakat

I dag fikk vi den gledelige nyheten om at Yrjar Heimbygdslag er tildelt 20.000 kroner fra Ørland sparebank til innkjøp av materialer til utvidelsen på nordlåven på Austrått. Med dette beløpet kan utvidelsen av gulvet gjøres ferdig og gjenstandene plasseres utover slik at de blir synlige for alle besøkende og for oss selv.

Vi retter en stor takk til Ørland sparebank for denne gaven!

24.4.2017 Nytt styremøtereferat

foto av klubbe

Dere finner nytt styremøtereferat fra pekeren nederst på hovedsiden vår.

25.2.2017 Årsmøte

foto av Terje Sørensen

Årsmøtet for arbeidsåret 2016 ble avviklet i dag. Referat kommer som vanlig nederst på hovedsiden, under hyperkoblingen, "pekeren", "Årsmeldinger".

I en pause i møtet trallet Bernt Gjelvold en slått, hentet fra et av notearkene som Erling Haarberg plasserte i arkivet etter sin far Karl Johan Haarberg og tipp-oldefar Jokum Haarberg, se årsmeldingen side tre.

Som avslutning leste Terje Sørensen to aktuelle dikt, "Kommunesammenslåing II" og "Donald Trump".

4.2.2017 Nytt låvegulv

foto av låvegulv

foto av låvegulvfoto av låvegulvTre medlemmer er travelt opptatt med legging av gulv på låven. Kjørebrua er dørgende full av redskaper, nå skal disse pusses opp og plasseres på det nye gulvet. Vi har anmodet om økonomisk støtte til denne investeringen, men kunne også tenkt oss støtte til trapp, da hadde vi sluppet å benytte stige.
Det nye gulvet blir 90 kv.meter og ligger på ei side av kjørebrua. Opprinnelig var det høystål i denne låven og høyet skulle tippes ned i stålet fra brua, nå ble det aldri aktuelt, gården ble ikke den landbruksskolen den var tiltenkt. Klikk de små fotoene!

23.1.2017 Nytt styremøtereferat

foto av klubbe

Dere finner nytt styremøtereferat fra pekeren nederst på hovedsiden vår.

17.1.2017 Nytt lesestoff

foto av smilefjes

Terje Sørensen har bidratt med ny tekst til vårt kapittel "Beretninger" som du finner i venstre hovedmeny. Denne gang har han gitt oss en oversikt over Gartens havner. God lesing!
Dere finner flere nye fotografier under dette menyvalget, prøv brudebilder, fartøy, kongefamilien, landskapsbilder og travere. Flere er under bearbeidelse.


Åpningssiden til Yrjar Heimbygdslag