Yrjar Heimbygdslag

På dette bildet av deltakerne ved et juleball på Austrått i 1912 står konsul Hammer som nummer 8 i andre rekke bakfra (omtrent midt på bildet). Han er dekorert med et ordenbånd på skrå over brystet. I bakerste rekke på samme bilde står Arnt Christoffersen Lund (1871 - 1922), Uthaug som nummer 4 fra venstre. Som nummer 5 fra venstre i samme rekke som G. W. Hammer står Arnt Lunds kone, Johanna Severine Henriksdatter f. Viklem (1872 - 1933).

Dagsposten hadde fredag den 27. desember 1912, en notis om dette ballet under overskriften:
Juleaften paa Østraat.
Juleaften paa Østraat blev feiret paa en ligesaa usædvanlig som stemningsfuld og smuk Maade.
Eieren Generalkonsul G.W. Hammer havde inviteret de til Godset hørende Tjenerskab og Arbeidere med Husstand i et Antal af 50-60 Personer, stort og smaat. Festen aabnedes med en Tilstelning i det smukke og ærværdige Kapel, som var straalende oplyst af Lamper, Lys og Kandelabre. Der blev spillet en del Julesalmer paa Orgel, hvorefter Hr. Hammer i faa Ord ønsket alle en glædelig Jul. -
Bagefter samledes de i den store Riddersal, hvor de bænkedes om to store festlig dækkede Bord og hvor samtlige deltog i en udmærket Middag. Senere blev to store Juletrær tendt og Gaver uddelt til alle Tilstedeværende. Festen fortsatte til sent paa Kveld, da hver gik til sit med et uforglemmelig Minde om Julefest paa Østraat.


Foto av gården

Foto: Ukjent


Åpningssiden for matrikkelgården Austrått
Index for gårdene i Ørland.
Åpningssiden for Yrjar Heimbygdslag