Foto av Harald og Ivar

Gjenstandssamlingen
til Yrjar Heimbygdslag

Foto av Ottar Berg

Foto av en brikke
En liten duk eller brikke
Foto av et vadbein
En gipsavstøpning av et vadbein.
Foto av et sildegarnmerke
Et sildegarnmerke.
Gunerius Ovesen Rabban.
Foto av ei kiste
Ei kiste fra Austrabban.

Det ligger mer enn 10 000 gjenstander i magasinet til Yrjar Heimbygdslag. Gjenstandene blir fortløpende katalogisert. Harald Røstad er det medlemmet som har ansvar for gjenstandssamlingen og det er også han som har lagt ned det store arbeidet med å ordne samlingen.

Vi skal fotografere samlingen og presentere den for publikum via internett. Bare de gjenstandene som er plassert i bygningene våre blir sett in natura. De andre gjenstandene er plassert i magasin og forblir der til vi har et "Ørland museum".

Vi ønsker hjelp til å forklare bruken av de enkelte tingene, gjerne støttet med illustrasjoner. Hvis du har mulighet til det, send oss en forklaring via e-post til adressen - post (hos) yrjarheimbygdslag.no - eller som vanlig brevpost, og en peker fra gjenstanden til denne forklaringen blir opprettet på internett. Bytt ut (hos) med @ ved bruk av e-post.

Noen gaver har gjennom årene mistet lappen som opplyste om giver og tidspunkt for innleveringen. Vi skriver da i opplistingen "Ukjent". Om du kjenner igjen gaven i et slikt tilfelle, vær så snill, fortell oss det. Likedan kan givere være forvekslet, korriger også dette.

Øverst på siden er lagt til et søkefelt. På grunn av at web-sidene er laget med "frames", kan søkeresultatet bli merkelig plassert noen ganger. Gå da til navigeringsmuligheten nederst på siden for å komme tilbake i web-sidene med riktig plassering.

Menyen til venstre er "sekkeposter" for gjenstandene, aller nederst i denne menyen ligger "Yrkesrelaterte gjenstander". Der finner du en ny meny for gjenstander brukt av disse yrkesgruppene.


Åpningssiden for gjenstander
Åpningssiden for Yrjar Heimbygdslag