Tresking
Skoglund travbane 1992

Utstillingene
til Yrjar Heimbygdslag

Juledager
Kjerning av smør på Jul'dagan

Yrjar Heimbygdslag eier tre bygninger, alle tre har faste utstillinger. Dertil har Yrjar Heimbygdslag utstillinger og demonstrasjoner ved arrangement i Ørland.
ÅrArrangementBilderOpplysninger om gjenstanden
2005Avstressingslaget
har julebord i Tinden
Foto av julebordFoto av julebordBortsett fra i vintermånedene, har en gruppe kvinner i flere år benyttet husmannsplassen Tinden til møtested, annenhver tidsdagskveld. Samlingen er uforpliktende og formålet ligger i navnet, avstressing. Her er ikke strøm eller vann, oppvarming er vedovn. Ikke alle er medlemmer i Yrjar Heimbygdslag, men de er likevel velkomne. Her ser vi fra avslutningen i november. Da er det julebord, før snøen stenger atkomsten til stedet.
2008GuriannadagenFoto av guriannadagenYrjar Heimbygdslag arrangerer Guriannadagen siste søndag i mai måned. Da byr vi velkommen til å se stedet der Guriannastua står og se de faste utstillingene vi har der. I tillegg holdes et foredrag med emner som kan assosieres med stedet. Dette året var det fortellinger om folka som bodde omkring Guriannastua, som var tema. Foredragsholder var Ragnar Jenssen.
2009Juldagan
Austrått Gård
Foto av smørfiskYrjar Heimbygdslag deltar hvert år på "Juldagan" som arrangeres av Ørland/Bjugn husflidslag på Austrått Gård. Dette arrangementet legges vanligvis til første helga i advent. Vi presenterer laget og demonstrerer hvordan en kan lage smør av rømme. Smøret blir formet til smørfisker som blir solgt til publikum. Vi nytter anledningen til et lite lynlotteri og som fast innslag selger vi de to bøkene, skolehistorien og kirkehistorien for Ørland.
Foto av smørFoto av rømmeFoto av rømmeFoto av rømme
2010Bygdadager
Austrått Gård
Foto av traktorutstillingYrjar Heimbygdslag deltar hvert år på bygdadagene som arrangeres av Stiftelsen Austrått Gård. Dette arrangementet legges vanligvis siste helga i august måned. Vi viser fram museumslageret i kjelleren under fjøset, hvor de største tingene blir magasinert, slike ting som motorer og redskap brukt i jordbruket. Traktorene blir utstilt og brukt i en demonstrasjonskjøring. Se en kavalkade av kjøringen på lørdag, og samme parade på søndag.
Foto av kakesalgFoto av grautsalgFoto av loddsalgFoto av loddsalg

Åpningssiden til Yrjar Heimbygdslag