Velkommen til Yrjar Heimbygdslag
Lokalhistorisk lag og museum i Ørland

foto av Austrått Gård Foto av husmannsplassen Tinden Foto av Guriannastua foto av museumsnaustet foto av traktorparaden 2006

SISTE NYTT i lagsarbeidet finner du her.

Åpningstider etter avtale:
Austrått gård
man-tir 0900-1200
tor-fre 0900-1200
foto av dukke

Publikum kan avtale besøk. Gaver til laget, som arkiv, gjenstander og/eller innlån av foto til digitalisering kan avtales.
Kontakt leder, Anne Marit Sannan, 481 79 774, eller et av styremedlemmene.

peker til facebook
reklame for Grasrotavdelingen

Alle arrangement for publikum er fortsatt innstilt.

Yrjar Heimbygdslag ble startet i 1977 og er en allmennyttig organisasjon, et bygdemuseum og et historie- og museumslag som står fritt til å engasjere seg i annet beslektet arbeid. Vi organiserer personer som er interessert i lokalhistorisk arbeid i Ørland kommune, er tilsluttet Sør-Trøndelag historielag og Landslaget for lokalhistorie.

Yrjar Heimbygdslag hadde ved årsskiftet 2019-2020 187 medlemmer, derav 13 familiemedlemmer, ingen ansatte og drives på dugnad av medlemmene. Laget ledes av et styre på fem personer. Det er opprettet arbeidsutvalg for hovedaktivitetene. Menyen til venstre lar deg utforske hovedaktivitetene til Yrjar Heimbygdslag.

Skjema for innmelding av medlemsskap


All arrangementsinntekt for 2020 forsvant med covid-19, bortsett fra medlemskontingenten og grasrotandelen, så vi trenger deg som medlem. Lokalt fikk vi i 2020 støtte fra Ørland sparebank til den pågående aktiviteten med formål å lage museumsutstilling i Kalvfjøset og fra et medlem, en pengegave til innkjøp av oppvaskmaskin samme sted.

  • Medlemskontingent for år 2020: kr 300, utenlands kr 500.
  • Medlemskontingent for familiemedlemmer, andre enn hovedmedlemmet: kr 100.
  • Tidsskriftet Møllkula er inkludert i kontingenten for hovedmedlemmet.
  • "Hvis jeg melder meg inn, hva kan jeg bidra med?"

reklame for sporAnnonseplass:
Er du interessert i arkeologi og kulturhistorie? Tidsskriftet SPOR Nytt fra fortiden byr på en spennende reise tilbake i tid, da folk levde under andre forhold og med andre rammer enn oss men møtte utfordringer til forveksling lik våre egne. Arkeologene avdekker jevnlig nye bruddstykker av fortiden. I SPOR kan du lese om nye funn, ny forskning og moderne analysemetoder som velter gamle teorier om kull og gir plass til nye. Besøk SPORs egen nettside spormagasin.no. Her kan du søke opp og lese eldre artikler.

Å glemme sine forfedre er å være en bekk uten kilde, et tre uten rot. Via arkiv og gjenstander kommer våre forfedre og formødre oss i møte.

| Møtereferater | Årsmeldinger | Vedtekter YHL | Regler for samlingene | Sør-Trøndelag Historielag | Landslaget for lokalhistorie | Norsk kulturråd |

Yrjar heimbygdslag, Austråttveien 153, 7140 OPPHAUG. Organisasjonsnummer: 990 661 928. Telefon leder: 906 24 368. Bankkonto 4290.38.39524. VIPPS 52 22 95. E-post: post(hos)yrjarheimbygdslag.no.
Noen sider er oppdatert siste gang 27.2.2021.